Chafing Dishes

Een chafing dish is een product waarmee voedsel middels bain marie verwarming wordt warm gehouden. De chafing dish bestaat uit een buitenpan (hierin gaat het water) en binnenpannen (dit zijn gastronormbakken en hierin gaat het voedsel). Het water in de chafing dish kan op 2 manieren worden warm gehouden. De eerste methode is het gebruik van brandpasta. Dit wordt vaak geleverd in kuipjes en kan worden aangestoken zodat de pasta brand. Afhankelijk van de soort pasta brandt deze bijvoorbeeld 2 uur, 4 uur of 6 uur. De warmte van het vuur onder de buitenpan houdt het waterbad warm. De tweede methode is een elektrische chafing dish. Deze is voorzien van een snoer en houdt het water warm middels een elektrisch warmte element. Met gebruik van brandpasta bent u flexibeler omdat u niet afhankelijk bent van een stopcontact, vooral handig bij catering op locatie. Daarentegen is elektrisch weer veiliger omdat er geen kans is op brandwonden of knoeien met brandpasta. Weet u niet zeker welke maat of uitvoering chafing dish u nodig heeft kunt u altijd contact met ons opnemen via inf[email protected]

Lees meer
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »