Brandpasta

Brandpasta is gemaakt van natuurlijke (bio) ethanol alcohol, gemengd met water en een verdikkingsmiddel. Brandpasta wordt kunstmatig zo bitter gemaakt dat het niet doorgeslikt kan worden. Om veilig en efficiënt bv. chafing dishes te verhitten adviseren wij met klem altijd speciale brandpasta houders te gebruiken. Zij hebben allen hetzelfde brandvermogen, de mate van verhitting wordt bepaald door de grootte van de opening van het blikje en het deksel van de brandpasta houder. Cartouches en blikjes worden snel zeer heet tijdens het gebruik, daarom dienen zij altijd in een brandpasta houder geplaatst te worden; dit ter preventie van brand gevaar! Brandpasta houders worden geleverd bij chafing dishes en zijn ook los verkrijgbaar. Lees voor gebruik altijd de instructies op de verpakking. Let er op dat er geen vuur of hittebronnen in de omgeving zijn wanneer u met brandpasta werkt. Het ontvlambare gas uit de brandpasta kan gemakkelijk uit het blikje ontsnappen. Steek de brandpasta pas aan wanneer de blikjes in de brandpasta houders op de definitieve plaats staan. Zorg ervoor dat er geen (condens-) water in de brandpasta komt. Dit kan gevaarlijke spetters veroorzaken. De kleur van de vlammen is voornamelijk blauw. Pas op: in lichte omstandigheden zijn zij vrijwel onzichtbaar. Doof de brandpasta alleen met behulp van het deksel van de brandpasta houder. Navullen: Zorg er altijd voor dat het blikje en de houder volledig afgekoeld zijn. Haal het blikje altijd uit de houder zodat er geen brandpasta direct op de houder terecht komt. Verwijder druppels direct met een natte doek. Bewaren: Bewaar brandpasta altijd in gesloten verpakking in een donkere, goed geventileerde ruimte koeler dan 20°C. Voor opslag van grotere hoeveelheden dient u de plaatselijke wetten te raadplegen. Als bovenstaande aanwijzingen worden gevolgd is het risico van brand minimaal. In geval van een kleine/beginnende brand: Gebruik een blusdeken (of een grote, natte gewone deken) om het vuur door zuurstofgebrek te doven. In geval van brand op kleding of lichaam: Gebruik een blusdeken, poederblusser of CO2 brandblusser. Probeer het vuur nooit te doven met een te kleine (hand)doek, dit zou de brandstof en het vuur alleen verspreiden! Koel het lichaam na blussen minstens 15 minuten of tot medische hulp arriveert. Laat kleding aan. Raadpleeg in ieder geval altijd medische hulp.

Lees meer
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »