Rijstkokers

Een rijstkoker, ricecooker of rijststomer is een apparaat voor in de horeca keuken, gebruikt voor het bereiden van rijst. Er zijn elektrische, magnetron-, gas-, openstoom- en openvuur-soorten. Bij sommige soorten rijstkokers hangt de rijst boven het kokende water en wordt deze gekookt door de stoom die daarvan omhoog gaat. De bedoeling daarvan is te voorkomen dat veel van de smaak en de voedingswaarde van de rijst verdwijnt in het kookwater. Bij andere soorten rijstkokers wordt de rijst met afgepast water in dezelfde bak verhit en gegaard. Vaak is een beker bijgeleverd, zodat met behulp van de maatverdeling op de binnenzijde van de bak de juiste hoeveelheid rijst en water afgepast kan worden. De elektrische rijstkoker bestaat uit twee onderdelen: een verwijderbare bak waar de rijst en het water in worden gezet, met een verwarmingselement en een thermostaat daaronder.

Lees meer
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »