Plaatstaal koekenpannen

Een plaatstaal koekenpan is onmisbaar voor de echte kok. De gewone plaatstalen koekenpan is van een eenvoudige schoonheid. Hij kan elke temperatuur aan, de steel is geschikt voor in de oven en hij is relatief goedkoop. Behandel hem goed anders kan hij roesten, dat wil zeggen afwassen met enkel heet water en ingevet met olie wegzetten. Voor het bakken heb je een beetje olie of boter nodig. Na verloop van tijd bouwt zich een natuurlijk antikleef laagje op. Voor het eerste gebruik is het noodzakelijk ze in te branden: Boen de pan schoon in een sopje, droog af en zet hem op middelhoog vuur. Schenk een lepel olie in de pan en wrijf met een prop keukenpapier uit. Laat de olie een kwartier rustig inbranden. Haal de pan van het vuur, laat afkoelen en veeg schoon met keukenpapier. Herhaal dit nog een keertje. Daarna alleen nog maar afwassen met heet water, dus nooit meer sop gebruiken, en goed ingevet wegzetten.

Lees meer
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »